Consultanta e o treaba serioasa


Achizitiile publice conform noii legislatii. Ziua 1

Posted in General de Iulian pe octombrie 17, 2006

Particip incepand cu 16 Octombrie la un curs pe tema achizitiilor publice conform noii legislatii (OUG 34/2006 si HG 925/2006) organizat de o firma concurenta. Cursul se intinde pe 4 zile si o sa incerc sa prezint cateva din lucrurile pe care le gasesc importante si utile.

Pentru inceput nu o sa ma refer deloc la aspectele practice ale cursului, modul de prezentare, capabilitati organizator sau in general atmosfera. Urmeaza ca la final sa pun si cateva aprecieri strict personale referitor la aceste elemente.

Concluziile primei zile se rezuma la faptul ca in unele situatii procedurile sunt mai simple si mai clare (ma refer in primul rand la formulare). Pe de alta parte devine evident ca se vor diminua sensibil cazurile de frauda semnalate pana acum.

De asemenea un element foarte important, si cred eu ca extrem de benefic, este migrarea aproape in totalitate a procedurilor in mediul electronic (SEAP va deveni operational se spera, sau mai bine spus trebuie, pana la finalul anului). SEAP va permite publicarea electronica a anunturilor de intentie, de participare si de atribuire, a invitatiilor de participare, precum si a documentatiilor de atribuire; aplicatia integral electronica a cererii de oferta, etc. Am inteles din prezentare ca sistemul este inovator pana si la nivelul UE insemnand atat eforturi financiare semnificative si conjugate pentru finalizarea lui cat si perspectiva unei bune impresii in eventualitatea unei implementari cu succes.

O alta noutate ar fi (pentru cei inca neinformati) implementarea CPV (Common Procurement Vocabulary) ceea ce se traduce prin inscrierea in viitor la Registrul Comertului a activitatilor societatii conform cu nomenclatorul statistic european al activitatilor (sintetic CAEN devine NACE – in acord cu CPV).

Pe scurt, pentru antreprenorii care vor participa in viitor la achizitii publice, am identificat cateva prioritati importante pentru viitorul imediat:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: