Consultanta e o treaba serioasa


Achizitiile publice conform noii legislatii. Ziua 3

Posted in General de Iulian pe Octombrie 18, 2006

A fost cea mai anosta zi de pana acum. Cred ca sunt doua motive care au generat asta: chestiunile prezentate au fost relativ simple si apoi a venit si ziua in care s-au autostabilit liderii 🙂 . Treaba cu liderii e aproape invariabila la un curs sau seminar si de cele mai multe ori avem doar lideri schiopi. Dar care se pricep la toate. Asa si azi.

Chestiunile discutate au acoperit modalitatile speciale de atribuire a contractului de achizitie publica, selectia si calificarea candidatilor, criterii de atribuire si evaluarea ofertelor.

Nu sunt elemente extrem de relevante pe care sa le prezint pana si pe scurt aici. Sunt destul de clare si se pot asimila perfect din lecturarea legii.

Ca noutate fata de situatia actuala, se poate aminti ca in cadrul modalitatilor speciale de atribuire a contractelor de achizitie publica au aparut, alaturi de licitatia electronica, doua elemente noi – Acordul Cadru si Sistemul de Achizitie Dinamic.

Acordul Cadru – se intocmeste de regula prin aplicarea procedurilor de licitatie deschisa sau restransa. El se incheie pentru produse de acelasi tip, are o durata de maxim 4 ani (care in situatii exceptionale se poate prelungi). Se poate incheia cu un candidat sau minim trei. Cu un singur candidat se incehie pentru procedura de negociere fara anunt prealabil atunci cand exista un singur producator.

Acordul Dinamic – este similar cu acordul cadru numai ca este derulat prin intermediul SEAP si numai pentru achizitia unor produse de uz curent, general disponibile si fara caracter de regularitate.

Elementul pe care il remarc in mod deosebit in partea aceasta a cursului, sau mai bine spus in partea aceasta a ordonantei este posibilitatea sustinerii capacitatii financiare si printr-o terta parte. Cred ca va fi un boost pentru activitatea intreprinderilor mici care pot accede la contracte cu ajutorul unor parteneri sau chiar a asociatilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: