Consultanta e o treaba serioasa


Achizitiile publice conform noii legislatii. Nota finala

Posted in General de Iulian pe octombrie 20, 2006

Locatie

Cursul a fost organizat in sediul CCIR, sala Oltenia. Locatia e destul de buna fiind asezata central si dispunand de locuri de parcare (adiacente cladirii) in numar rezonabil.

Spatiul salii e destul de generos si curatel insa nu beneficiaza de facilitati deosebite. Dincolo de lipsa internetului nu sunt zone destinate networking-ului si nici spatii pentru fumat rezonabile. Un balcon aflat in bataia vantului nu il numesc zona de fumat. Nu are nici dotari deosebite de tip office.

Grupul sanitar este ok.
Una peste alta 8 puncte din 10 mi se pare rezonabil.

Calitate materiale tiparite/scrise

Probabil cel mai slab capitol al cursului.

Suportul de curs este acceptabil. Nu are nici lucruri de care sa te indragostesti dar nici de care sa vrei sa uiti rapid. E redactat corect, poate nu tocmai intr-o forma aerisita ca prezentare vizuala dar e ok. O nota mai slaba pentru studiile de caz tiparite si predate separat (de altfel foarte putine-doar 3) – nu contineau solutia.
Cu adevarat frustrant a fost calitatea tipariturii – majoritatea au fost executate in timp ce cartusul imprimantei isi dadea sufletul. Alaturi de calitatea printului diplomei (semnalizata in direct si de alti participanti) acest lucru a dat o nota de ….

Partea vizuala – in speta materialul ppt insa il consider dezastuos. Are atatea elemente de comentat incat mi-e teama ca cine citeste sa nu creada ca am ceva personal cu sustinatorul cursului. Si nu am.
In primul rand a reprodus fidel partea tiparita. Fatal. Daca vrei sa reproduci fidel un material de peste 150 de pagini o sa obtii un ppt de peste 700 de slide-uri. Slide-urile ar fi trebuit sa contina idei scurte iar sustinatorul cursului sa fi vorbit pe ele. In cazul nostru cred ca mici propozitii despre fiecare articol ar fi fost indicat. Insa asta ar fi comportat un efort deosebit de sinteza al lectorului si mai ales stapanirea la perfectie a materialului. Conjugat cu o abilitate de prezentator deosebita. Asta despre structura.
Apoi executia grafica…la fel. Slide-uri cu background diferit, cu texte de peste 15 randuri care adesea treceau peste footer. Doar 2 sau trei scheme executate amatoristic: sagetile nu respectau insiruirea logica, asezate haotic, fara o simetrie, text-boxuri cu backgroud maro si text negru – ilizibile pentru oricine asezat incepand cu randul 2.

5 puncte…cum se spune…pentru incurajare.

Cum ar trebui facut? Citind la greu de aici.

Calitate lector

Experienta bogata insa nedublata de abilitati de prezentator. Nota maxima la tonalitatea si claritatea vocala.
Deficitar la pozitii in fata auditoriului. Doua exemple: cu mainile in buzunare si cu ochii inchisi (induce stare de somnolenta); in momentul cand a cerut feedback salii a luat pozitie drept cu mainile incrucisate pe piept (pentru cei avizati e pozitie super defensiva).
Deficitar si la dialogul cu sala. O experienta nefericita cu o societate de leasing s-a transformat intr-o hartuire continua a doi reprezentanti ai unei alte societati de leasing.
Apoi au mai fost si mici inadverdente dar asa se intampla cand vrei sa acoperi tot spectrul posibil de cunostinte.

Sfaturi cum sa o faci profesionist aici (click pe Making Effective Presentations – Malcolm Kushner)
Exemple aici, aici, aici si piesa de rezistenta aici

7 puncte

Atmosfera generala

In concordanta cu societatea noastra. Telefoane sunand ca la un dispecerat, vorbitori agresivi etc. M-am tot intrebat ce aveau oamenii aia de vorbit la telefon ca doar nu erau conducatori de mari firme sau state.
Dar si oameni cu bun simt si stapani peste ceea ce stiu. Si pozitiv este ca erau majoritari.

O chestie foarte deranjanta, si care apartine organizatorului, nu au fost prevazute perioade destinate networking-ului. Pauzele au fost foarte scurte si putine. Imediat dupa ora de final incepea alt curs in sala respectiva si astfel exista o presiune deosebita pe timp.

8 puncte.
Ponderant cu 15%, 35%, 40% si 10% obtinem nota finala a cursului 6.55

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: