Consultanta e o treaba serioasa


Feaco Budapesta 1

Posted in General de Calin pe noiembrie 15, 2006

M-am intors de la Budapesta energizat si motivat. Sunt citeva subiecte care mi-au retinut atentia si care merita sa fie impartasite.

1. CFR-ul e oK!.

Am  luat un tren de noapte la sugestia unui coleg care il mai folosise, si… surpriza!: a fost decent. Curat, liniste, asternuturi curate si vagon restaurant decent, cald,  insotitori de vagon politicosi si amabili, ce mai, chiar surprinzator de bine. Poti sa citesti, sa te intinzi, sa atipesti, mi s-a parut oricum o alegere mai buna decit condusul pe drumul plin de pericole si nervi al Nadlacului. Formalitati de frontiera rapide si oameni politicosi. Si incepi programul dimineata relativ odihnit. O alegere pe care indraznesc sa o promovez si altora interesati.

 2. Programul a meritat deplasarea

Au fost prezenti 150 de consultanti, cei mai multi din Ungaria. A propos, in Ungaria exista 180 de CMC’s ( Certified Management Consultants), comparativ cu 9 la noi. Cel mai important lot de participanti a venit din Japonia, fiind prezenti si consultanti din Old  si New Europe. Romani au fost 7, un lot relativ important. Au fost 38 prezentari de 20 minute fiecare, cele mai multe din ele interesante. Toata lumea era interesata in a face cit mai multe noi contacte, iar noi ca Romani am beneficiat de dorinta tuturor de a avea informatiii despre o tara perceputa ca oferind o larga paleta de oportunitati.

3. Romania

In mod evident, lumea nu ne cunoaste. Asteptarile celor care nu ne cunosc despre noi sunt foarte scazute, si exista un interes real pentru informatiile venite din sursa sigura, asa cum a fost aceasta intilnire. Prezentarea lui Mihai Svasta, presedinte AMCOR,  a fost una dintre cele mai insotite de intrebari si comentarii, dovada a lipsei de cunostinte dar si al interesului. Romania a fost des citata, in rind cu Ungaria si Polonia de exemplu, si am fost chiar surprins cind s-a mentionat ca cel mai mare numar de proiecte finantate de European Investment Bank (EIB) a fost in Romania (26 dintr-un total european de 91).

 Atit pentru azi, revin maine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: