Consultanta e o treaba serioasa


Feaco Budapesta 2

Posted in General de Calin pe Noiembrie 15, 2006

Sa continui.

4. Consultanti EU

Topica este urmatoarea: Absorbtia fondurilor structurale reprezinta o linie de business importanta pentru multe din firmele de consultanta europene, pe de o parte. Pe de alta parte, prin proiecte finantate din bani europeni, se intemeiaza asociatii nationale de firme de consultanta care sunt agreate/acreditate pentru efectuarea de proiecte care au ca finalitate absorbtia fondurilor europene. Firmele de consultanta membre ale acestor organisme nationale (ROCA va fi organizatia romaneasca) sunt acceptate printr-un proces, considerat de catre membrii Feaco, drept insuficient documentat. Prin urmare, Feaco a cerut Comisiei Europene recunoasterea standardului ICMCI pentru acreditarea in aceste organisme nationale, astfel incit membrii Feaco sa fie automat acceptati; aceasta recunoastere  ar aduce si un alt beneficiu, respectiv companiile vor putea face competitie pe o piata nationala, fara a mai fi nevoie sa fie certificate de un alt organism national. Spre exemplu, o companie poloneza poate face competitie in Slovacia si Estonia, fara a mai fi nevoie sa fie acreditata in Slovacia, respectiv Estonia. Lucrurile nu sunt foarte clare inca, se poate ajunge la definirea intr-un nomenclator european a meseriei de consultant (pina si asta!) . Va voi tine la curent cu ce se mai intimpla…

De aici reies mai multe posibile afirmatii :

a. Exista o nevoie de afiliere si certificare, pe linga organismele certificatoare, in beneficiul Clientului, al calitatii executiei misiunii/proiectului, si in final, al consultantului interesat de un standard profesional ridicat.  

b. Piata noastra este interesanta pentru companii externe, este deci de presupus ca competitia va creste, asa ca certificarea ar putea deveni o relativ eficienta bariera la intrare pe piata.

5. Prezentarile

Bineinteles, PPT. Curate, fara culori multe sau desene. Mai degraba simple si curate.

6. Sectorul public

Sectorul public reprezinta cam 40% dintr-o piata europeana evaluata cam la 60 Miliarde Euro. Tarifele pe care acest sector le suporta sunt evident mai mici si au fost multe voci care au acuzat procedura de selectie bazata pe pretul cel mai mic ca fiind responsabila pentru incredintarea multor proiecte complexe unor companii sub-calificate dar capabile sa ofere preturi mai mici. Consecutiv, un argument in plus pentru certificare. 

Concluzii

Fratilor, e de bine! Oportunitati sunt, bani sunt. Tarifele europene variaza intre 300 si 3,000 Euro/zi!  Depinde de fiecare cum reuseste sa-si valorifice sansele. Noi vrem sa crestem si suntem interesati ca cei care ne citesc sa se alature noua intr-o aventura comuna. Contactati-ne!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: