Consultanta e o treaba serioasa


Amcor si ROCA

Posted in Stai sa vezi! de Calin pe mai 12, 2007

Ieri a fost o zi deosebita pentru tinara industrie de consultanta romaneasca. ROCA a avut ieri prima conferinta nationala iar Amcor a avut un Network Meeting semestrial.

ROCA ar vrea sa devina o organizatie reprezentativa la nivel national de firme /persoane active in domeniul absorbtiei fondurilor structurale, perceptia mea fiind insa ca nu s-a definit cu precizie, inca. Oricum, consider ca aparitia ROCA este binevenita si Magna isi va depune adeziunea indata ce este posibil. Este nevoie de o organizatie care macar sa fie un interlocutor calificat al Autoritatilor Contractante, pentru diverse spete cum ar fi: evaluarea evaluatorilor de proiecte, plangeri impotriva comportamentului unor functionari, aspecte tehnice, etc. Noi de exemplu am identificat multe probleme asupra carora suntem nevoiti sa pastram discretia datorita faptului ca riscurile de retorsiune asupra noastra si implicit asupra clientilor nostri sunt inca prea mari.

Participarea a fost mai redusa decit anticipam. Materialele ok, calitatea discutiilor ok, interventiile deasemenea. Mi s-au parut interesante apreciererile unui oaspete polonez, cum ca in primul an ponderea sectorului public din totalul fondurilor absorbite va ajunge la 90% si ca Polonia are un necesar neacoperit, azi, de 5.000 consultanti.

Amcor-ul a fost dupa-amiaza. O atmosfera destina si distinsa, cu prezentari ale lui Sorin Caian despre certificarea CMC si Viorel Lupu despre ….. informatie, ca altfel n-am cum sa-i zic. Mihai ne-a intretinut cu vesti de la FEACO si mersul lucrurilor in Amcor. Ne miscam, si sunt convins ca putem mult mai mult.

Lasă un comentariu